Seadmeta toidu vaakumpakendamiseks 3 kodust meetodit

04.10.2018

Minigrip kotid – toidu vaakumpakendamiseks 3 lihtsat kodust meetodit

Vaakumpakendamine, tähendab toidu säilitamist hapnikuvabas keskkonnas, mille tulemusel on võimalik säilitada toiduaineid pikka aega, säilitades sealjuures toidus olevaid kasulike toitaineid, kui mineraale. Lühidalt öeldes viiakse läbi tegevusus, kus toiduained asetatakse pakendisse, milleks võib olla kilekott, purk, karp jne., peale täitmist eemaldatakse pakendist kogu õhk ja ava suletakse. Selliseid tegevusi saab teha nii käsitsi, kui masinaga, milleks on populaarsust koguv kodune vaakumpakendaja.

Järgnevalt kajastame 3 lihtsat kodust meetodit, kuidas toiduaineid säilitada vaakumpakendis juhul, kui vaakumpakendaja parasjagu käepärast ei ole või selle ostmine käib üle jõu. Tegemist on lihtsate meetoditega, mis on igas majapidamises kasulik teada ja kasutada. Kõige soodsamaks vaakumpakendamiseks tuleb endale koju muretseda Minigrip kotid ja joogikõrred. Kuigi tegemist ei ole vaakumpakendajale võrdväärse tulemusega, võib julgelt öelda, et antud meetoditega saavutab küllaltki head tulemused ja seda madalate kuludega.

Kuivmeetod

Sobib kasutamiseks suurepäraselt kuivainete säilitamiseks. Varuda Minigrip kotid või Doypack ziplock kotid ja joogikõrs.

  • Võtta kott ja asetada toiduained sinna sisse.
  • Võtta joogikõrs ja asetada see kotti nii, et pool kõrt jääb kotist välja.
  • Vajutada kotist õhk välja ja sulgeda kotiaval olev sulgur kinni niipalju, kui võimalik.
  • Imeda joogikõrrega kotist välja kõik ülejäänud õhk.
  • Tõmmata kiiresti joogikõrs välja ja sulgeda koti sulgur täielikult.

Vesimeetod

Sobib erinevate toiduainete säilitamiseks. Varuda Minigrip kotid, joogikõrs ja leige vesi.

  • Võtta külma temperatuuri kannatav Minigrip kott ja asetada toiduained sinna sisse.
  • Täita veekauss leige veega.
  • Asetada kott avatult vette nii, et kotist väljuks kätega kaasa aidates kogu õhk.
  • Vajadusel kasutada liigse õhu eemaldamiseks kõrt.
  • Sulgeda koti sulgur täielikult.

Kuummeetod

Sobib kõige enam jahtuvate eeltöödeldud toiduainete säilitamiseks. Varuda Minigrip kotid ja mikrolaineahi.

  • Võtta kuuma-, vajadusel ka külma temeratuuri kannatav Minigrip kott ja panna toiduained sinna sisse.
  • Asetada avatult kott mikrolainenahju 30-ks sekundiks nii, et kottist väljuks kogu õhk.
  • Eemaldada kott mikrolainenahjust ja sulgeda koti sulgur täielikult.

Nii lihtsalt käibki toidu vaakumpakendamine ilma vaakumpakendajata. Pidage meeles, et eeltöödeldud toidu säilitamiseks, tuleb toit eelnevalt jahutada. Aedviljade puhul on soovitav toiduained tükeldada. Kõigele lisaks on tore ka see, et vaakumpakendatud toiduaineid mahub külmikusse rohkem, kuna võtavad vähem ruumi. Positiivne on veel see, et plastikust kotte on võimalik kasutada mitu korda.

Kui kirjeldatud meetodid pole sinu jaoks, võta julgesti ühendust Pack Holdingu spetsialistidega, kes aitavad valida parima vaakumpakendaja ja sobivad vaakumkotid.

Huvi võib pakkuda ka teema: Miks vaakumpakendamine on parim meetod toidu säilitamiseks?

Head säilitamist.